Weight Loss Questions and Diet Pills

Weight Loss is very complex, and it is common to have a lot of questions.

1. Is Diet or Exercise More Important for Weight Loss?

Answer: You cannot out exercise a bad diet. Remember exercise is important, but it is next to impossible to lose weight without changing eating habits. Diet pills are the best option to receive help in cutting calories. Harvard study shows that Dietary restriction, stress resistance, shows extended longevity, improved health span and increased resistance to stress. And reverses number of conditions for which age is a prime risk factor, from neurodegeneration to cancer to cardiovascular disease.

Overall, your weight is determined by how many calories you take in versus how many calories you burn. And while exercise helps you burn more calories, it does not give us the green light to chow down on healthy foods 24/7.

So, to balance the “weight loss equation” in our favor, we need to take in fewer calories. This is called a calorie deficit. In the end it’s this calorie deficit that will help you see the best results.

Tip: Eat fewer calories…. Yeah lamest tip ever right!? Everyone knows that you need to eat less to lose weight. But if it were that simple, you wouldn’t be here, now would you? Join Arden Diet Center to lose weight.

2. How Often Should I Eat to Lose Weight?

Answer: We recommend eating five to six meals a day to maximize your weight loss. By eating five small meals a day you are essentially spreading out your food into a bunch of smaller meals. This strategy keeps you full throughout the day, keeps your blood sugar stable, keeps your energy levels stable, and gives you the willpower to stay on track with your goals. This is important for weight loss as this all leads up to you eating fewer calories because you’re in control of your cravings and hunger. Low-energy, low blood sugar, and low willpower all mean more hunger and more cravings.

You can only fight hunger for so long until you eventually fall off the wagon. With appetite suppressants you will control of your hunger and eating five meals a day helps you do just that.

3. Can I Drink Alcohol/Soda/Sweet Tea/Juice and Still Lose Weight?

Answer: When you eat the right number of calories to lose weight, but you drink alcohol/soda/sweet tea/juice/etc., those liquid calories still count even if they do not fill you up. It is those calories that are either preventing you from losing weight or even causing you to gain weight.

Even worse is that the calories you drink have no impact on your appetite. When you drink an extra 200 calories during your meal, you do not even feel it. You don’t feel fuller or satisfied than if you had just drunk a glass of zero calorie water.

Tip: Drink water instead. If you are not a fan of just plain water, infuse your water with flavor by adding slices of citrus or other fruits.

4. How Many Calories Do I Need to Lose Weight?

Answer: It depends. How many calories you need depends on your weight, gender, activity level, etc. Counting calories does not help long-term weight loss goals as it is not a sustainable strategy. No one wants to count calories for the rest of their life. Plus, it can be downright unrealistic. It’s impossible to always know exactly how many calories are in the food you’re eating all of the time. Dinner parties and get togethers are one huge example. While counting calories might work for some people, I’ve found that using the right tools and strategies (and having a great meal plan) is much more effective for long-term weight loss and weight maintenance.

5. What Type of Exercise is Best for Weight Loss?

Answer: The best exercise for weight loss is the exercise you like the best. That might sound cheesy, but it’s so true! Certain forms of exercise burn more calories than others, but any exercise is better than none. Walking ½ hour every other night is good enough.

6. How Much Water Should I Drink to Maximize Weight Loss?

Answer: You should aim to drink at least half your bodyweight in ounces. For example, if you weigh 160 pounds you should aim to drink about 80 ounces (10 cups) of water each day. Keep in mind that’s a minimum. Water acts as a natural hunger-blocker. If you think you’re hungry you might just be thirsty. Drinking more water will help cut down on these false hunger pangs.

7. Is Sleep Important for Weight Loss?

Answer: The short answer is yes. The long answer is also yes. We all know that we should be getting seven to nine hours of sleep each night. And women need more sleep than men! But how important is sleep really? Well if you’re trying to lose weight, it’s super important.

Sleep loss has been linked to:

Obesity.

High blood pressure.

Type 2 diabetes.

Depression.

Heart attacks.

Strokes.

8. What is the Best Way to Track Weight Loss Goals?

Answer: I know that it’s so easy to get sucked in by the number on the scale. But trust me, the scale is not the end all be all of your success. There are so many other ways to measure how far you’ve come.

9. Are There Certain Foods I Should Avoid Seeing the Best Results?

Answer: We cannot say that any foods are “good” or “bad.” There are “healthy” foods and “regular” foods. Healthy foods support our goals, make us feel good, fuel our bodies, and give us the nutrition we need. Regular foods are the treats that we like to enjoy occasionally. It’s ok to have “regular” foods. Weight loss nutrition is about balance.

10. How Do I Speed Up My Weight Loss ?

Answer: The best way to see results faster is by doing these 5 things:

Eating five small healthy meals each day.

Exercising.

Not drinking your calories.

Drinking enough water.

Getting enough sleep.

To keep the Lost Weight OFF by staying consistent and be patient!

Learn More